keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mikä kasvi?

Muutamia viikkoja sitten huomasin alla olevan kuvan kasvin lehdet lampolan totuttelutarhan edustalla. Nyt ne alkavat olla jo lakastumaan päin. Näyttävät minusta ihan leslenlehdiltä, mutta ovatko? Näinkin ylhäällä, tai keskellä Suomea, kasvi ei ole enää ihan kauhean yleinen.

Kasvi saattaisi myös olla aikoinaan rohdoskasviksi ruton leviämistä estämään tuotu viljelykarkulainen etelänruttojuuri. Lehtien koko viittaisi kuitenkin enemmän leskenlehden suuntaan.

5 kommenttia:

  1. Kyllähän tuo kovasti leskenlehdeltä näyttää, toisaalta, pihallani kasvaa myös takiaisia, jotka pyrin kitkemään jo nuorina - tuossa on aika samantapaiset lehdet, mutta sen tunnistaa pian siitä jos kasvi alkaa kasvaa korkeutta.

    VastaaPoista
  2. Minä katsoin heti että ois ruttojuuri. Mutta en menis vannomaan , kasvin tunnistus ei toddellakaan ole vahvimpia puoliani!

    VastaaPoista
  3. Lehdet on olleet suunnilleen samankokoisia jo monta viikkoa. On kyllä ollut niin kuivaakin, ettei täällä kasva "mikään". Todennäköisesti kyseessä on leskenlehti... Ruttojuuren luulisi olevan isompi ja takiainen se ei kyllä ole.

    VastaaPoista
  4. Hei, aina silloin tällöin tulee lueskeltua kirjoituksissasi, harvemmin kommentoin. Mutta nyt olisi blogissani sinulle jotain, jos pikku haastis kiinnostaa niin käyhän napsimassa talteen! :)

    VastaaPoista
  5. Tottelutarhaan tulee usein kyllä takijaisia, mutta kyllä tuo muistuttaa leskenlehden isoja lehtiä myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa aina!